Site icon Bytabil.net

Excalibur

Excalibur Sommarbil-bytabil.netI fredags var jag på studentfirande av en släkting. På gården stod då denna bil parkerad. Det visade sig vara en bil av märket Excalibur. Det är inte ofta man stöter på en sådan då de är mycket ovanliga.

Totalt 3166 bilar byggdes. Man samarbetade med GM och motor samt drivlina är samma som Corvette, dvs 8-cyl. Series II-III hade Bigblock 454. Från SeriesIV användes den mindre V8:an model 305 (Pga miljökrav). Bilmärket Excalibur tillverkade bilar mellan 1964-1989.
Källa: Excalibur Cars of Sweden och Wikipedia

Bilen är fantastiskt vacker att se på. Denna bil var också i otroligt bra skick, som ny.

Jag hade inte möjlighet att prata med ägaren men nu när jag kommit hem så har jag letat information på nätet för att få reda på mer om denna bil. Jag gissar att bilen på bilden är från Series I och tillverkad någonstans mellan 1965-1969.

Det roliga på studenfesten var att en person fnös lite grann och sa ”den e ju bara 6-cylindrig, 8 cylindrigt ska de ju va”, Jag tror denna person också behövde läsa på lite mer då den som sagt är 8cyl. Man kan bli lurad pga att det går 6 avgaspipor ut från motorn.

Skulle jag då kunna tänka mig att byta bil till denna? Kanske inte vardagsbilen som ska köras året runt, men som sommarbil ABSOLUT! Men den är inte billig att köpa.

Exit mobile version