Site icon Bytabil.net

Europeiska racingbanor du bör besöka

Dessa europeiska racingbanor borde du besöka

Några av världens kändaste och mest intensiva biltävlingar hålls i Europa. För dig som bilälskare är givetvis dessa racingbanor helig mark. I denna artikel hittar du några av de banor du måste besöka.

Nürnburgring, Tyskland

Nürnburgring är en av de viktigare i den europeiska racing-kulturen. Här är det full prestige som gäller och för bilföretagen är detta en av de viktigaste banorna för att demonstrera sina snabba bilar. Det bästa varvat har än så länge gjorts av en Chevrolette Corvette C6 Z06 på 7:22:68. Andra bilar som har försökt sätta rekordet är Nissan GTR, Lexus FLA och Dodge Viper ACR.

Nürburgring

Le Mans Burgatti, Frankrike

I franska Le Mans hålls flera legendariska tävlingar, men mest omtalat är nog Le Mans 24-timmars. Varje lag består av tre förare redo att byta av varandra under tävlingsdygnet. Det är lika mycket en tävling i skicklighet som uthållighet. Lag från hela världen kommer med sina bilar, redo att med plattan i mattan köra ett uthållighetsprov de aldrig kommer att glömma.

Le Mans

FDM Jyllandsringen, Danmark

Ett stenkast från Svearikes landsgränser hittar vi den legendariska danska arenan FDM Jyllandsringen, som öppnades 1965. Längden på banan har varierat under åren och sträckt sig från att vara  1.7 km till att idag vara 2.3 km. Jyllandsringen är känt för sina intensiva svängar.

FDM Jyllandsringen

The Isle of Man Mountain Cruise, Isle of Man

Denna bana är känd för att vara en av de elakaste och svåraste att bemästra. Upp- och nedförsbackarna, de tvära svängarna. Här gäller det att vara alert och hålla båda händerna på ratten!

Isle of man

Monte Carlo, Monaco

Sen har vi givetvis de fantastiska varven i Monte Carlo. Längs kusten far bilarna fram i den lyxiga staden. Perfekt att spana in för dig som vill ha en lyxig och varm semester med medelhavsklimat.

Monte Carlo

Spela på racing

Även om racing är spännande i sig är det många som gillar att krydda den högoktaniga underhållningen med lite betting. Med dagens teknik är det också väldigt enkelt att betta i sista minuten online. Tiden när man kommer på att man har missat att placera sitt bet strax innan startskottet ska gå, är helt enkelt förbi.

Det kan dock vara lite svårt att veta vilken sajt man ska vända sig till, särskilt med tanke på att de flesta har ett fokus på casinospel. En sida med varma rekommendationer är Bethard, som erbjuder generösa insättningsbonusar.

Att Zlatan Ibrahimovic är delägare vittnar också om plattformens stora sportintresse. Här kan du utöver motorsport betta på fotboll, tennis, basket, hockey, golf, rugby och mycket mer.

Exit mobile version