Site icon Bytabil.net

En specialdesignad ny Clio kommer till våren 2016!

En nydesignad Renault Clio får snart se dagens ljus!

Till våren ska du passa på om du är ute efter en Renault Clio. Då kan du få möjligheten att köpa en specialversion av Renault Clio som bara kommer att tillverkas i 200 exemplar samt enbart säljs på den Svenska marknaden.

Renault samarbetar med kommunikationsskolan Berghs som fått i uppdrag att ta fram en specialdesignad Renault Clio. Detta sker i form av en designtävling där eleverna arbetar i olika designteam. De har tagit fram både egen specialdesign som kombineras med ett passande lanseringsbudskap. Nu är arbetet klart och dessa presenteras i Stockholm city där jag nu får ta del av de olika tävlingsbidragen under kvällens Vernissage. Det är många olika förslag och många finurliga idéer eleverna presenterar denna kväll. Jag ser specialdesignade bilbälten för baksätet som spänns från båda håll ungefär som ett fempunktsbälte. Detta bälte ger extra säkerhet till barnen bak samtidigt som designen ger barnet en känsla av att vara superhjälte när bältet är på, bra tanke! Ett annat förslag har induktionsuppvärmd mugghållare som håller latten varm under körningen. Det finns flera förslag som ger Renault Clio en citykänsla och riktat till storstadsbor. Exempelvis kan du få siluetten av en storstads gatubild på ovansidan av taket, här ska du också kunna välja teman från olika storstäder. Jag stannar också till vid en psykadelisk designad Clio som bygger på atomernas rörelse. Av alla dessa designer så är det dock bara en som får se sig bli förverkligad!

Vinnarbidraget är Renault Clio Lozenge:

Denna Renault Clio kommer alltså bli verklighet och du kan köpa den när den lanseras runt april i vår. Lozenge betyder diamant och inspirationen kommer från Renault första logotyp ”Diamanten”. Detta kombineras med ett budskap: ”Your first” som går ut på första gången man gör något eller upplever något.

Så här kommer den att se ut:

Nedan, de glada vinnarna i Lozengeteamet:

 

De glada vinnarna!
Exit mobile version