Site icon Bytabil.net

Ecodriving med Toyota Auris Hybrid

Ska du byta bil till en bränslesnål och miljövänlig bil? Ta en titta på Toyotas Hybridbilsprogram. Dessa bilar andas ecodriving. De går inte att köra bilen utan att bli påverkad. Jag kan i princip lova att du kommer köra snålare och saktare. Saktare kör du då du blir påverkad av lugnet i bilen samt givetvis ecodriving instrumenten.

Du lär dig snabbt vad ecodriving är utan att ens läst om det. Du inser snabbt att det lönar sig att ha koll på vad som händer längre fram i trafiken och efter ett tag sker detta naturligt, du ökar dessutom avståndet till framförvarande trafik till förmån för laddning av bilens batteri.

Istället för visning av varvtal sitter en visare som går genom tre zoner som visar laddning av batteri (Hur optimalt batteriet laddas), ecodriving (Där motor och batteri samverkar) och Power (när du nyttjar bilens fulla kraft).

Som komplement till den nya varvräknaren så kan du i färddatorn bredvid välja mellan framför allt två funktioner. Visning av motor, drivning och batteri. Här ser du grafiskt hur energin går mellan delarna, när batteriet laddas, när du kör på batteri, när bensinmotorn kopplas in. Det andra läget är visning för Ecodriving, denna nollställs inför varje resa. Du ser här i realtid medelförbrukningen för din resa båda i siffror och via en grafisk ”stege”

Dessa instrument fungerar väldigt bra och är lätta att använda, detta är de bästa instrumenten hittills jag sett för att hjälpa dig köra bränslesnålt.

 

 

Exit mobile version