Dessa bilar ska du inte byta bil till enligt Expressen Allt Om Bilar 1, 2015. När bilarna fått några bruksår på nacken så börjar verkliga fakta komma fram. Helt plötsligt är inte längre kvalitétsbilar fyllda med kvalité, billiga bilar visar sig vara billiga av en anledning. Vissa bilar rostar allt för fort. Nybilsglansen mattas av lite fortare för vissa bilmodeller helt enkelt. Så vilka är dessa bilar som Expressen tagit fram? Jo följande:

Volvo XC70 3,2:
I detta fall är det den stora motorn på 3,2 liter som är boven, allt för törstig är den. Den var dyrare än de andra motorerna, och värd mindre som begagnad. Inte ett ekonomiskt val varken som nybil eller som begagnad. Men det är klart, du får den billigt begagnad och gör det dig inget att du blir mackens bästa kund så visst, köp den.

Mazda 6:
Kvalitén är okej, men bilarna rostar för mycket. Generation 1 är inte alls bra, generation 2 lite bättre och nuvarande generation sägs vara avsevärt bättre. Har vi hört den förut?

Jeep Compass:
Dålig säkerhet, dåliga vägegenskaper och dålig komfort.

Chrysler Grand Voyager:
Rymlig för familjen men, usel krocksäkerhet, elektronik strular ofta och automaten går sönder på många av bilarna.

Chevrolet Transport:
Billig lyx som begagnad men motorerna rasar ihop allt för ofta, då är bilen helt värdelös.

Audi A6 3,2 FSI:
Det är just motorversionen 3,2 FSI som ska undvikas. Stor risk för att kemkedjan går sönder, när det händer är motorn skrot och troligen bilen med.

audi_a6_l_3_2_fsi

Nissan Navara:
Den förra generationens dieselmotorer håller inte måttet. Motorerna rasar ofta vilket innebär totalhaveri som är allt för kostsamt att laga.

Land Rover Discovery III:
Lyxig, komfortabel och bra i terrängen, men sen är det slut med positiviteten. Svindyr som ny och superbillig som begagnad, varför? Jo, för att dyra reparationer är allt för vanliga och råkar du köpa bensinmotor så drar den mycket med bränsle, ännu en favvokund hos bensinmacken.

BMW 7-serie:
Elektroniken har inte evigt liv, de bilar som närmar sig 10 år kan räkna med att instrumentpanelen lyser som en julgran på grund av varningslamporna som aktiveras. Kanske lite hård bedömning av en bil som är 10 år, men en påminnelse om att bara för att en bil är dyr så är den inte felfri dubbelt så länge.

Dacia Logan:
Kvalitén håller inte måttet, i genomsnitt är var 5:e Logan underkänd i besiktningen i Tyskland när de är 3 år gamla. Fast jag vill minnas att det finns andra bilmärken i Sverige som är sämre än så, och ofta är det ägarrelaterade fel i nyare bilar vid besiktning. Bland annat på grund av att billigare bilar inte varnar när olika lampor går sönder, vilket dyrare bilar ofta gör. Så här krävs det lite mer fakta på bordet.

Källa: Expressen i samarbete med Autouncle

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.