Site icon Bytabil.net

Däck för elbil

Bildäck skapat för elbilar

Varför slits däck snabbare på elbilar? Vanliga däck slits snabbare på elbilar därför att elbilar har högre vikt och högre vridmoment än klassiska bilar, Nu har nya däck anpassade för elbilar tagits fram. Bildäck kan ha olika egenskaper och elbilar har andra egenskaper än äldre bilar, därför har däck börjat utvecklas speciellt just för elbilar och dess speciella egenskaper som berör däcken.

Flera elbilsägare har märkt att däcken slits snabbare. Av denna anledning så har bland annat Goodyear tagit fram nya däck skapade för elbilar. Dessa däck som Goodyear tagit fram för elbilar har fått en speciell märkning på däcket ”EV”. EV märkningen markerar att däcket är EV-ready, dvs speciellt utvecklat för elbilar. Tanken är att denna däcktyp är anpassad för elbilarnas högre vikt och högre vridmoment och därmed få mindre däckslitage som gör att däcket räcker längre. Goodyear uppger att med dessa EV-anpassade bildäck så levererar de nu 50% av däcken till nya Europeiska bilarna som säljs.

Du som har elbil och behöver nya däck kan göra klokt i att kolla upp om däcket du köper är anpassat för elbilar, Goodyears märkning underlättar detta men finns ingen information så fråga din däckhandlare om de har denna information vilka däck som är bra val till elbilar.

Exit mobile version