Site icon Bytabil.net

Citroén e-C3 billigaste elbilen just nu!

Citroen e-C3 är nu den billigaste elbilen i Sverige

Citroén tar upp kampen om lågriselbilarna och lanserar Citroen eC3 som just nu är den billigaste elbilen inom det normala bilsegmentet i Sverige. Citroén e-C3 är dessutom inte en jätteliten bil, om än dock inte stor. Intresset för Citroen eC3 elbil förväntas bli stort. Men värme i framstolarna är inte standard.

Prisbilden är attraktiv men det är några detaljer som är standard hos många bilar som inte är standard i nya Citroén e-C3. Men samtidigt så ska inte en elbil ha för många saker som är elförbrukare, fast i Sverige vill vi någ ändå ha lite värme i rumpan ändå, så läs på noga innan köp.

Fakta om e-C3

Pris: Standardversionen You: 300 000 kronor, You med Winterpack (Stolsvärme fram m.m.) 325 000 kronor, Max version: 345 000 kronor

Att tänka på, det är inte så många som har elnät som stödjer 7,8 kW 1-fas laddning, bilen kräver då upp till 32A under laddning vilket många inte har i privata hem men även i föreningar så kan det vara begränsat. Kan man inte få ut 32A på en fas så kommer bilen att ladda med lägre effekt istället vilket gör att laddning kommer dröja längre. 3-fas 11 kW laddaren som ingår i Winterpack drar istället upp till 16A per fas vilket ger möjlighet till mer optimal laddning utöver 3,2 kW extra effekt.

Exit mobile version