Site icon Bytabil.net

Byta till Nokian Hakka Blue SUV sommardäck till 2015?

Nokian lanserar nu en ny serie sommardäck för SUV:a, ett av däcken är Nokian Hakka Blue SUV. Tanken är att däcken ska säljas till kommande kunder som ska byta till nya sommardäck 2015. Nokian Hakka Blue SUV är sommardäck som har optimerats för bland bästa skydd mot vattenplaning och komfort. Inte nog med detta Nokian anger att däcken dessutom är både slitstarka och bränslesnåla.

Jag personligen gillar däck gjorda för nordiska förhållanden, egenskaper som vattenplaningsskydd är givetvis och en av de viktigaste egenskaperna för däck. Speciellt för däck som används av vanliga personer i vardaglig körning.

Nokian Hakka Blue SUV har sin främsta försäljningsområde i norden och Ryssland. Däcken är därför optimerade för de förhållanden som råder i Sverige. Just detta känns extra tryggt att veta när man vill hitta bra nya däck till bilen, många däck är ju optimerade för mellersta Europa och det varmare klimat som råder där.

Fyra års tid har Nokian lagt ner för att utveckla dessa däck. En av egenskaperna som förbättrats är slitskyddet på däckets sida. SUV-däck har större däcksidor som är utsatta för risker. Men det är inte bara påkörning mot däckets sida som är riskabelt, även när man kör över en stor sten eller liknande så utsätter man däcket för stora påfrestningar i form av punkttryck mot däcket som pressar ihop det. När däcket snabbt pressas ihop så kan också sidorna skadas. Nokian har därför förstärkta däcksidor som består av en teknik de kallar för Aramid Sidewall. I denna teknik används bland annat samma material som ingår i skottsäkra västar.

Så har du en SUV/Stadsjeep och lagom till däckbytet inför vintern råkar se att det till kommande säsong är dags att byta däck, ja då kan det vara värt att kolla på Nokians nya SUV-däck serie.

Exit mobile version