Byte av bromsskivor på bilen

Bromsar slits, det är bara att acceptera detta faktum. Friktion behövs för att få bilen att sänka hastigheten och enkelt samt effektivt är bromsklossar och bromsskivor. Känner du att du är lite händig och har tid så kan du byta bromsskivorna själv. Då sparar du några kronor.

Det är idag lätt att hitta reservdelar på internet och det är också det bekvämaste sättet att handla detta på idag. Du får delarna hemskickade till dig till låg kostnad. Exempelvis så kan du hitta bromsskivor som startar från 100 SEK

Byta alltid bromsarna parvis, höger och vänster. Byter du skivor så sätt alltid nya bromsklossar också.

Att byta bromsskivor går i stora drag till så här:

  1. Lyft upp bilen på pallbockar, snåla inte med tiden och bara använda en domkraft för det är allt för riskabelt och ofta ostabilt. Tänk på din egen säkerhet också, använd pallbockar helt enkelt.
  2. Ta loss hjulet
  3. Lossa bromsoken. Bromsoken är mekanismen som sitter runt bromsskivorna och klämmer åt bromsklossarna mot skivorna. Bromsoken lossas genom att ta loss bultar eller ta av glidkolvarna. Låt inte oken gäng fritt bara i bromsslangen. Demontera bromsokhållaren.
  4. Demontera skivan från hjulets nav. Ibland sitter skivan fast med en skruv eller låsring på en av bultarna. Om bromsskivan är av varianten som sitter ihop med hjullagret, då lossar du centrummuttern. Centrummuttern sitter fast med låsbleck eller saxpinne. Dra isär hjullagret och undvik att få in smuts i det.
  5. Om hjullagret är integrerat i bromsskivan ska hjullagret flyttas från gamla skivan till den nya. Eventuellt så montera in ett nytt istället.
  6. Tvätta av eventuellt fett från skivans friktionsytor och montera tillbaka den nya skivan. Ibland justeras hjullagrets spel via centrummuttern
  7. Montera tillbaka bromsokshållaren och oket. Är bromsoket flytande så centrera det över skivan så att du får samma utrymme mellan skiva och belägg på båda sidorna. Montera fast bromsbeläggen
  8. Montera tillbaka däcket

Viktigt: Provbromsa före du åker ut på vägen så att du vet att allt fungerar.

Som du ser är det inte så många moment som ska genomföras. Den som vet och är van gör detta snabbt och det är klassat för det mesta som en lätt åtgärd. (Tänk på att nya bilar med elektrisk handbroms kan vara lite svårare, eller kräva verkstadsutrustning i värsta fall)

Tycker du fortfarande att det verkar svårt? Sök på Youtube så kanske du hittar en video när någon byter bromsar på samma bil som du själv har, då kan du se i förväg om du klarar av det själv.

Har du en specialbil eller äldre bil som kan ha fått problem med rost och andra detaljer kring bromsar och mekaniken som ska dra åt bromsarna så kan det vara värt att googla för att se om något forum tagit upp din bil. På forum kan du få tips och råd när det krånglar kring bromsbytet. Det är ofta flera som har haft samma problem speciellt när det gäller gamla och entusiastbilar. Speciellt Volvobilar är det många som kan mycket om på forum som jagrullar. Det är ju många gamla Volvobilar som rullar i sverige och där allt blivit gammalt och det krånglar lite mer än normalt kring bytet av bromsarna.

 

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.