Site icon Bytabil.net

Byta Bil Rapport: Renault Megane

Långtidstestet av bytabil.net:s Renault Megane rullar vidare, det har gått 1 år och den rullar minsann! Jag har inga smaskiga detaljer eller historier att bjuda på. Vår Renault Megane har hittills gått bra. Det enda felet som uppstått hände när jag stannade för att tanka bilen. När tankningen var avklarad så satte jag mig i bilen och startade och upptäckte att radion nu bara brusade. Det visade sig snart att Radion var nollställd, reset. Alla inställningar var i orginal, precis som att bilen ville uppleva nybilskänslan igen. Hur som helst var det bara att söka upp radiokanalerna igen och programmera favoriterna så var allt igång igen, och har fortsatt så.

Vintertid så knarrar soltaket ibland, men inte alls hela tiden. Det händer speciellt när temperaturen sjunkit snabbt, troligen har materialen inte hunnit anpassa sig. Det kan också komma lite skumma ljud när det varit snö på glastaket som frusit till is och börjar tina upp och röra sig. Dessa knarr och ljud har hittills enbart varit temporära och 99% av tiden är allt tyst i bilen.

Jag fortsätter att irritera mig på att varningslampa för låg spolarvätske nivå saknas, speciellt i dessa snöblasktider. Men jag har lärt mig att avläsa att när det blir lite sämre drag i spolarstrålen så är det dags att fylla på, det är inte helt självklart men man lär sig efter ett tag, något jag fått bekräftat av en annan Renault Megane kollega.

Renault Megane är en klassisk mellanklass kombi, utrymmena är bra kompromissade mellan last, baksäte och framsäte. Man sitter ganska lågt i bilen och komforten är i medelnivå, det är okej men visst finns det bilar med komfortablare förarplatser, likaså det finns sämre. Renault är sparsamma avseende belysning i inredningen å andra sidan så är det färre lampor som kan gå sönder. 1,6 DCi motorn på 130 hk går dock väldigt bra och den är både stark och bränslesnål, bränsleförbrukningen hamnar på ca: 0,6 l/mil i stadstrafik. Denna motor som har kamkedja (slut på korta intervaller för kamremsbyte) börjar nu dyka upp i allt fler bilar, exempelvis i nya Nissan X-trail.

Jag hoppas att återkomma med flera tråkiga händelselösa rapporter från Renault Megane framöver.

Exit mobile version