Site icon Bytabil.net

Byta bil har gjort studiebesök i öknen

Kamelfölje i öknen

Provkörning:
Ni som besöker bloggen regelbundet har säkert märkt ett mindre uppehåll. Det är så att vi har varit i Egypten och provat på ett mycket miljövänligt transportsätt. Vi har nämligen besökt beduinerna i  öknen och ridit kamel, miljövänligare än så är det nog svårt att färdas. Roligt, ja absolut, komfortabelt njae det kräver nog en viss vana.

Kamelfakta:
Prisbild: En kamel kostar enligt uppgift mellan 8000-15.000kr
Beräknad livslängd: 40 år
Inkörningstid: 7år till vuxenklassning
Driftkostnad: Foder och vatten. Enligt ”fabriksfakta” så klarar sig en kamel i en månad utan vatten, realitetstest påvisar ca: 2 veckor. Efter denna tid drack kamelen ca: 100liter vatten i ett svep.

Byta bil läget, till kamel:
Med lite mer träning så skulle en kamel vara ett perfekt färdmedel till mitt jobb. Man blev riktigt sugen på att införskaffa en kamel.
Frågan är bara vad bostadsrättsföreningen skulle säga om jag parkerade en kamel i garaget? Vad tror ni? Det kan väl ingen klaga på?

PS. Under Egyptenresan så har inte verksamheten stått helt still, jag passade på att få bytabil.net flyttad till en snabbare webbserver. Så jag hoppas att bloggen nu flyter på ännu smidigare i laddningstider än tidigare.

Öknen är inte bara sand, det är berg också

 

Exit mobile version