Senaste tiden har det skrivits mer och mer om så kallade mässproffs. Ett mässproffs är i detta fall en eller flera kvinnor som är mer eller mindre lättklädda. Dessa kvinnor poserar i eller bredvid bilarna. De kan vanligtvis ingenting om bilarna och tanken är främst troligen att man ska fotografera dem med bilen. Detta börjar i alla fall i Sverige mer och mer ses som stötande och som inte tillför något, i alla fall om man läser motormedia. Men i en undersökning AMS gjorde så var det fortfarande en ganska stor majoritet som var positiva till dessa kvinnors fortsatta deltagande.

Jag läste vidare i AMS att en manlig journalist från Svenska Dagbladet frågat Fiatchefen Sergio Marchionne tidigare under 2013 om kvinnornas deltagande på bilsalongerna, svaret blev i nedlåtande ton “Jag tycker synd om dig”.

Just nu är bilmässan i Frankfurt aktuell och Fiat är fortfarande ledande avseende mässvärdar som presenterar bilarna, Mattias Goldmann är kritisk på Fiats framtoning, läs mer om detta här

Vad tycker du??? Är du med i Fiats lag för mässvärdinnor, eller anser du att det är ute??? Kommentera gärna!!

För exemplet nedan har jag valt en av de mer diskreta “mässproffsen”.

Mässproffs

Mässproffs

I Sverige är dessa “mässproffs” nästan borta och kanske även lite av ett skällsord, vid MC-mässan tidigare i år var det enligt uppgift bara en fälgtillverkare som nyttjade deras tjänster. I Sverige har det därmed minskat, men förekommer fortfarande. På de större bilmässorna i andra länder är de dock fortfarande flitigt anlitade av de flesta biltillverkare. I Sverige må man bli mer och mer inriktade på kvinnor som kunder, men i övriga Europa är nog bilar fortfarande ganska mansdominerat.

Vad tycker du? Hör mässproffsen till det förgångna och bör försvinna? Skapar de ett större intresse för produkten eller riskerar de att göra folk mindre intresserade av produkten? Kanske ska man komplettera med en man också, för jämlikhet, en “mässhunk”? Är du på väg att byta bil och går på en mässa, kan ett mässproffs då öka ditt intresse för en viss bil?

Personligen tycker jag man först och främst ska se till att det finns tillräckligt med bemanning för att svara på besökarnas frågor

Kompletterande mässproffs, kanske?

Kompletterande mässproffs, kanske?

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.