Site icon Bytabil.net

Byta Bil Bloggen testar BMW 218i

BMW har kommit med en ny bilmodell, 218i. Många undrar om detta ska klassas som en riktig BMW. Ja, inte är det en falsk skulle jag vilja säga. Men vad man egentligen menar är att detta är en framhjulsdriven bil. Dessutom är karossen högre. Det är inte en sportkaross och det är inte en SUV. Det är en praktisk vardagsbil där man sitter högre samtidigt som det är lätt att stiga in och ut ur bilen. Bilens mått är optimala där man sitter bra fram och bak samtidigt som det finns ett hyfsat lastutrymme kvar.

Första intrycket av BMW 218i är att den är praktisk och komfortabel men inte sportig. Denna biltyp ska dock inte vara sportig i första hand och jag tror köparna av 218i uppskattar framhjulsdrift framför bakhjulsdrift så på den punkten har BMW gjort helt rätt. Äntligen har BMW vågat lämna sin trygghetszon och kan förhoppningsvis hitta nya kundgrupper. Denna bil är perfekt för boende i storstan (för barnfamiljer med barnvagn så bör denna få plats men kolla detta först) likså för äldre som vill ha det lätt att kliva i och ut ur bilen.

Byta Bil Bloggen kör vidare och återkommer med en full testrapport här, välkommen åter! Uppdaterat: Testen av BMW 218i Active Tourer är nu publicerad, läs här.

Exit mobile version