Site icon Bytabil.net

Byta Bil är nyfiken på Dacia Duster, är du?

dacia-dusterDacia ingår i Renault koncernen och lanseras idag främst som ett lågprisalternativ. Ingen har väl missat senaste tidens TV-reklam för Dacia Duster, fyrhjulsdriven SUV för 138.900kr? Vill du bara ha SUV-känslan och kan stå över fyrhjulsdriften så är grundpriset dessutom låga 118.900kr! En del av Dacias grej är att de är enkelt utrustade och i grundutförande kanske lite väl enkelt, men det är upp till var och en att bedöma. De flesta tror jag ändå kommer att betala 18.000kr extra för Lauréate versionen.

Då Dacia ligger under Renaults armar numera så har de bl.a. fått rostskydd enligt Renaults specifikationer. Renaults bilar ligger idag i det absoluta toppen avseende rostskydd, t.o.m. bättre än Volvo. Jag läste en artikel om när Rostskyddsmetoder granskat en Duster avseende rostskyddet och de bekräftar att den har rostskydd i absolut toppklass. Endast vissa detaljval var något sämre än Renaults bilar vilket förstås beror på att bilen är en budgetbil.

Det är i detta skede som jag börjar bli nyfiken på Dacia riktigt ordentligt. Lägger man inte allt för stor vikt på statusdetaljer och ändå inte kommer att köpa en bil utrustad med den senaste avancerade elektroniken, ja kan då Dacia vara något att byta bil till? Designen på deras Duster är dessutom riktigt ”Robust”, som en SUV-ska se ut. Möjlighet finns att köpa till extra garanti för bilen.

Ju mer jag nu sitter här och skriver om Dacia desto mer nyfiken blir jag faktiskt. Jag har en känsla av att ganska många är nyfikna på Dacias bilar, inte minst Duster och vet ni vad! Jo, i slutet av månaden kommer jag få ha en Dacia Duster i en vecka för att prova! Självklart kommer ni att få läsa om det här!

Exit mobile version