www.bilweb.se har funnits ända sedan 1996. Idag är det begagnade bilar man specialiserat sig på och det finns i skrivande stund hela 30.538 bilannonser i systemet. Sajten är enkel, har bra överskådlighet och går snabbt att använda.

Bilweb (640x434)

Det första man tänker på när det gäller bilannonser är kanske blocket för privat annonser och bytbil för bilhandlar annonser. Vad kan då bilweb.se erbjuda? Jo, både privatannonser och bilhandlar annonser på samma ställe med ett renare och mer överskådligt sökinterface.

Att leta bil på bilweb.se:
Exempel 1: Du fyller i bilmärke och eventuell bilmodell. Väljer län, mil, årsmodell, pris, om det ska vara privat och/eller bilhandlare som säljer bilen. Du ser hela tiden en räknare som visar hur många bilar som matchar dina kriterier. När du är klar trycker du sök och så kommer en klassisk lista med bild och kort beskrivning, ser du något intressant trycker du på annonsen för mer info.

Exempel 2: Man erbjuder även en mer detaljerad sökmöjlighet. Låt säga att du har vissa krav och önskemål på en bil men du vet inte vilken modell och märke som uppfyller detta, eller så vill du filtrera bort ännu mer annonser från sökningen från ovan angivet exempel 1. Då kan du trycka på deras knapp “Visa fler alternativ”, då kommer det upp en lista på flera specialutrustningar som Turbo, antisladdsystem, dragkrok, taklucka, kombi, sedan m.m. Hela tiden så uppdateras räknaren för hur många annonser som uppfyller dina kriterier. När du är klar trycker du på sök för att visa annonserna. Sajten är väldigt enkel att använda, har bra överskådlighet och går snabbt att använda.

Sökexempel: Volvo, Stockholm, dragkrok. I skrivande stund finns det 1136 bilar som uppfyller dessa kriterium.

Webbsidans styrkor:
Utöver enkel, snabb och detaljerad sökning så är en av bilweb:s styrkor att annonserna är lättöverskådliga. Informationen om bilarna visas på ett bra och tydligt sätt.

Kontakt med säljare:
Man har också i anslutning till bilannonsen ett fält för att kontakta säljaren. Du fyller lätt i namn, kontaktuppgifter och din fråga samt trycker skicka så blir du förhoppningsvis kontaktad av säljaren med svar på dina frågor.

 

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.