Site icon Bytabil.net

Bilspel för racingfantasten

För många har bilspel funnits med från tidig uppväxt till livet som vuxen. Den som inte hade rälsar i vardagsrummet, fann sig sittandes framför TV:n i vardagsrummet med Nintendos odödliga klassiker Mario Kart, eller för den delen vid datorn med Need For Speed. 

Ja, bilspel finns i många former. Idag är det utöver avancerade leksaksriggar, TV-och datorspel även populärt att spela på bilracing. Bara i Sverige finns det drygt ett hundra aktiva spelbolag som erbjuder spel på Formel 1. Detta kommer förstås bara att öka när säsongen drar igång 21 mars. 

Planerar du själv att höja spänningen under de avgörande loppen genom att betta? Då kan du passa på att nyttja CampoBet Bonus 2021 som erbjuds till deras nya kunder. Men fram tills dess låter vi oss underhållas med roliga bilspel för racingfantasten. 

Rocket League

Detta underbart fartfyllda TV-spel består av något så unikt som en blandning mellan racing och fotboll. Nere på en arena ska du med din raketdrivna bil skjuta en gigantisk boll i mål – men det är ingen enkel lek. Givetvis har du en motståndare som kämpar för samma sak, så här måste du både försvara och anfalla. Rocket League som blivit omåttligt populärt, finns i flerspelarläge vilket innebär att du kan spela mot din vän. Det finns också möjlighet att utmana spelare från övriga världen online. 

Forza Horizon 4

Forza-serien har länge varit ett givet spel för racingfantasten, och mycket rättvist så. Spelserien har bara blivit bättre och bättre där det nu peakat med sin senaste upplaga, Forza Horizon 4. Detta verklighetstrogna racingspel är inte bara det läckraste i sin genre, utan också det första att introducera byte av säsonger. Nog är många överens om att Forza Horizon 4 är det absolut bästa racingspelet som gjorts. 

Mario Kart 8

Sedan Super Nintendo lanserades under tidigt 90-tal har Mario Kart varit en fortsatt succé i gemene hushåll. Det actionbaserade racingspelet där du krigar dig fram på racingbanan med Nintendos klassiska karaktärer har kommit i många upplagor genom åren. Vi kan varmt rekommendera Mario Kart 8, som var det första att höja hastigheten från 150cc till 200cc. Samtidigt som farten höjdes nådde även grafiken en höjdpunkt. Spelet finns tillgängligt på både Wii U och Nintendo Switch. Gör sig, som du säkert vet, perfekt för familjekvällar.

Dirt Rally 2.0

För den som älskar att skita ner sig på den jordiga racingbanan är Dirt Rally 2.0 ett måste. Spelet som släpptes 2019 kretsar kring ordentlig rally och rallycross. Spelare tävlar i en kamp mot klockan och hamnar ofta utanför vägen på olika terränger under svåra väderförhållanden. Mycket välgjort, men framförallt engagerande och underhållande. 

Gran Turismo

Legendariska Gran Turismo ska inte heller glömmas bort. Titels som bara finns till Playstation har funnits länge och kommit ut i flera utgåvor. För varje version av Gran Turismo så har spelet finputsats och bilutbudet uppdaterats. Här är det banracing som gäller och dessutom på banor som finns i verkligheten. När spelet kom var det överlägset andra bilspel och var det spel som gav mest verklig känsla som ett TV-spel kan erbjuda. Idag har andra spel kommit i kapp men Gran Turismo är fortfarande i toppskiktet.. Nu har dessutom nya Sony Playstation 5 släppts och man har visat bilder från kommande version av Gran Turismo som givetvis kommer att komma till Sonys senaste konsol. Då playstation 5 efter släppet släjer slut hela tiden och kommer göra så en tid framöver så gör det inte så mycket att nya Gran Turismo inte ännu släppts. När spelet väl släpps så har bilspelsentusiasterna ytterligare ett bilspel att välja på i toppklass.

Vilket bilspel är din favorit?

Exit mobile version