Site icon Bytabil.net

Billig bil till billig shopping i Ullared

Letar du efter att byta bil till Sveriges billigaste familjebil för sju personer? Det är Dacia Lodgy och vi testar den just nu samt har passande nog stannat till vid Gekås i Ullared.

Ja visst, vad passar inte bättre än att ta Sveriges billigaste familjebil till Sveriges billigaste varuhus, Gekås i Ullared?

Resan startade från centrala Göteborg där GPS:en har haft svårt att hänga med när det är korta filbyten, väl ute på landsvägen så fungerar allt mycket bättre igen. Det är ca: 10 mil att åka och vägarna är bra. Några fartkameror passeras vilket GPS:en varnar för. Det går verkligen inte att missa varningssignalen från GPS:en i Dacia Lodgy den låter hemskt och jag hittade inget enkelt sätt att ändra på det heller. Jag har dock inte fördjupat mig avseende varningssignaler i denna GPS så jag lämnar det öppet hurvida det är möjligt att ändra signalerna eller inte, men om det går så hittar man inte denna möjlighet hur lätt som helst i alla fall. Varningssignaler för fartkameror är bra att ha men i detta fall riskerar man att detta avaktiveras i det fall man kör en sådan sträcka dagligen.

Boris, VD på Ullared vet att besökarna oftast kommer med bil och det finns hur många parkeringsplatser som helst. Att äta på Ullared är billigt. Mat för två vuxna och tre barn gick på rekordlåga 180kr. Då vart förvisso inte vår 15 åring mätt som skulle behövt en vuxenportion för några tior mer, men det ordnade sig med att vår femåring inte orkade med alla sina köttbullar. Lite skillnad mot att äta på Scandic Europa i Göteborg för 846 kr eller på Jensens Böfhouse för 742 kr, och då åt ändå två barn för ganska lågt barnpris på båda dessa ställen. Problemet med de flesta restauranger är att om man vill ”festa” till det lite för barnen med läsk istället för vatten så skäms de inte för att ta 35 kr för ett glas, i vissa fall ännu mer.

Några Ullared-kassar får ändå plats. även med alla säten uppfällda

Åker man sju personer i Dacia Lodgy för att shoppa i Ullared så kan det bli trångt med lastutrymme när alla säten är uppfällda. Åker man bara fem i bilen och fäller ner de två extra sätena i bak så ryms både barnvagn och rejält med shopping. Dacia Lodgy är en perfekt bil för familjer med tre barn och extra passagerare då och då.

Morgan på Ullared och jag, känns lika på något sätt…båda är trevliga killar!

 

Exit mobile version