Site icon Bytabil.net

Bilförsäljning till fasta priser online allt mer vanligt

Fasta priser för nya bilar, samma pris i butik och online.

Bilförsäljningen går mot generationskifte och följer samma spår som övrig handel idag. Fasta priser och samma pris online som i butik är det som gäller framöver. Volvo har redan börjat och Mini håller på att ställa om sig just nu och med BMW som ägare så kommer de troligen att följa med de också. Tesla och flera andra bilar kan beskådas i gallerior.

I och med att man idag kan jämföra priser på internet så har det blivit lättare att konkurrera inom samma produkter och utbud likaså genemot konkurrerande tillverkare. Då är det viktigt att kunna visa upp rätt pris direkt gentemot kunden. Citroén gjorde faktiskt så för många år sedan men de var lite för tidigt ute och då blev det inte riktigt succe, men nu är bilmarknaden mogen för fasta priser och bilköp online..

Det blir svårare att vara bilförsäljare och jobba mot provision är nog snart historia det med för nybilsförsäljning. Men det kommer alltid finnas personer som vill se produkten och ha personlig hjälp för bilköpet. Dessutom kommer det finnas en stor marknad kvar för begagnade bilar och dessa behöver alla bli individuellt behandlade. Men troligen så kommer nybilsförsäljning och begagnade bilar att ha en mer separerad behandling framöver. Vill du byta in din bil mot en ny så kommer du troligen få åka till en värderingsverkstad som sätter villkoren och pris för inbytet och sen kan du beställa din nya bil online på nätet med avräkning för inbytesbilen. Att provköra bilen innan köp blir allt mindre viktigt då elbilarnas prestanda är så pass bra att det räcker med att i pappret se hur sportig bilen är. Det som dock spelar roll fortfarande är bilens fjädring och bullernivå inne i kupén. Men om denna information kan göras tillgänglig på ett bra sätt från biltillverkarna så kan köparna även avgöra detta online. Ergonomin då, ja den är jätteviktig. Provsitta nya bilar kan du göra i köpcentret i många fall redan idag, showrooms kommer troligen att dyka upp för alla bilmärken fast ligga mer tillgängligt än de gör idag.

De klassiska bilsalongerna som brukar ligga straxt utanför stadskärnorna kommer sannolikt ändå finnas kvar men vara mer koncentrerade på begagnade bilar i första hand. Bilförsäljning av begagnade bilar kommer alltså troligen inte förändras speciellt mycket mot idag då bilköparna sannolikt vill se just den bilen de är intresserade av. Redan nu så är dessutom priserna på begagnade bilar i princip fasta då dessa ännu mer jämförs online utav bilköparna. Bilhandlarna brukar istället sänka priset lite i taget ju längre bilen står kvar hos bilhandlaren tills en köpare kommer och slår till. Det är en taktik som fungerar bra och är fördelaktigt för bilhandlaren som då börjar straxt ovanför vad de tror sig sälja bilen för. Men, kvd är faktiskt några som lyckats med att sälja begagnade bilar online tack vare de bra beskrivningarna de gör av de begagnade bilarna så kanske även allt flera begagnade bilar framöver kommer att klickas hem online.

Exit mobile version