Läste nyss en intressant artikel på DN om en undersökning av bilar som krånglar minst. Utöver felen på bilarna så har även kostnaderna för att laga dem vägts in i jämförelsen. Därav kommer vissa exklusiva bilar med få fel fast ruskigt dyra att laga långt ner på listan. Det är inte biltillverkarna i helhet som är i fokus utan bilmodellerna.

Så är du ute efter att köpa en begagnad bil så  finns här tips på vilka bilar som kan vara bra att byta bil till och vilka du ska undvika att köpa.

Den minst krånglande bilen enligt Warranty Direct som sammanställt listan är: Mitshubishi Lancer årsmodell 2005-2008. Opel Agila och Suzuki Alto kommer straxt därefter, Suzuki Alto är dock klassad som en av de farligaste bilarna att åka i men det är en annan lista.

“Svenska” Volvo S40 1996-2004 (OBS! Första generationens S40) kommer på femte plats.

I botten på listan hamnar Audi RS6 2002-2011, då den är väldigt dyr att laga. Sämst av “normala” bilar är Citroén XM 1994-2000

Läs mer om detta på DN

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.