Site icon Bytabil.net

Beg. Nissan 200 sx

Nissan 200 sx är en riktig liten goding. Jag gillar designen hos denna bil, enkelt sportig men inte överdrivet. Modellen såldes från 1989 och in en bit i början på 90-talet. Den finns med några olika motoralternativ, de vanligaste med turbo.

En arbetskamrat till mig hade en sådan här med turbomotor. Den var på runt 170Hk. Han hade lämnat in den för chip-trimmning som gav den ca: 200Hk. Jag åkte med vid ett tillfälle. Det var riktigt drag i bilen, accelerationen kändes. Ljudet lät högt från motorn vid acceleration vill jag minnas. Detta är inte en bil för den som vill ha en tyst bil. Men väl för den som vill ha en ungdomlig sportbil.

Som så många äldre bilar var denna lätt att bryta sig in i, vilket min kollega fick erfara. Under ca: ett  år så åkte han en gammal rostig lånebil från verkstaden merparten av tiden pga inbrott och skador på bilen i samband med detta. Först någon mindre plåtskada, senare hade tjuvar brutit loss stereon från panelen som fått omfattande skador så var man tvungen att beställa ny panel från Nissan (Bilen var försäkrad). Det var över 6 månaders leveranstid på den delen.

När bilen väl var lagad så gick det mindre än en månad innan det var dags igen. Då vägrade försäkringsbolaget att ta reparationen och erbjöd endast pengar för att lösa in bilen, trots att den inte var skadad så den var i obrukligt skick. Pengarna som erbjöds var lägre än vad man kunde hitta en begagnad motsvarande förstås, min kollega protesterade utan framgång. Sen blev det ingen mer Nissan 200 sx för hans del. Att ha en sådan bil med attraktiv stereo i en tätbebyggd Stockholmsförort i lägre socialgrupp är alltså inte så lyckat.

Jag gillar i alla fall bilen. Vill du byta bil till en ungdomlig äldre och snygg bullrig sportbil så kan detta vara ett intressant val. Även om jag normalt inte bryr mig så är ändå Chiptrimmning ett måste för att denna bil ska komma till sin absoluta rätt. Men nu börjar det nog bli ganska svårt att hitta en 200 sx i bra skick, och ha inte en vräkig stereo i den om du inte ska parkera den i ditt privata garage varje dag.

Exit mobile version