Site icon Bytabil.net

Beg Ford Focus

En mycket prisvärd bil just nu är en nästan ny Ford Focus. Passar dig som är ute efter att byta bil till en nyare begagnad praktisk bil. Prisnivån på denna är väldigt attraktiv, speciellt på de som inte gått så många bil. Du kan få bra pris för en Focus som bara är 3 år gammal och gått mindre än 4000 mil. Speciellt flexifuel bilarna. Flexifulel dvs Etanol/bensin blev inte så populärt som man trodde från början. En del negativ publicitet i början och kraftig marknadsföring av dieselbilar har nästan slagit ut etanolbilarna idag. MEN de som har dessa skrattar sedan ett år tillbaka rejält när de står och tankar (vilket är ganska ofta), skillnaden mellan bensin och diesel priset är mycket hög och det är just nu mycket lönsamt att köra på Etanol jämte bensin. Man räknar grovt med att det drar 30% mer etanol jämte bensin.

Några punkter om etanobilar: De servas oftare, i regel vart 1000:e eller 1500:e mil. En större service runt 12.000 mil går på ca: ett par tusenlappar mer pga av byte av några extra delar.

Ett tag hade man problem med dålig etanol hos mackarna, men det är sedan länge åtgärdat och denna används inte mer. Köper du en nyare focus med 1.8F varianten så har du en motor som är väl beprövad. Den sitter i många bilar från både Ford och Volvo

En generell nackdel hos Ford är deras dålig rost rykte. De är sämre på rostskydd än många tillverkare, vilket är en anledning till deras lägre andrahandsvärde. Förvisso är det förbättrat for fordon som sålts i Sverige runt 2008 och senare, men är förstås inte bäst i klassen.

Exit mobile version