Site icon Bytabil.net

Att välja dubbdäck eller dubbfritt däck

I år är jag utvald som testförare för Nokian Tyres. Det innebär att jag kommer att testa Nokians vinterdäck i normal trafik. Nokian har givetvis utfört alla möjliga simulerade tester i sina egna testanläggningar som är mer avancerade och omfattande än vad jag själv kan testa. Men de kan fortfarande inte simulera alla vardagliga situationer och personliga upplevelser samt kombination med flera olika bilar. Det är där jag kommer in som testförare, eller kanske ”idiottestare” 🙂
Förhoppningsvis går allt bara bra och som planerat, men Nokian har gjort klart att jag är helt fri att ta upp alla detaljer bra som dåliga. De till och med uppskattar att få kännedom om negativa saker som de kan ta till sig då de har en kontinuerlig däckutveckling.

Det första jag fått göra är att välja vilken däcktyp jag vill ha, dubbat eller dubbfritt vinterdäck. Nokian Hakkapeliitta 8 eller  Nokian R2. Ja, just det, dubbat eller dubbfritt det är frågan som diskuteras hela tiden, år efter år. Generellt så verkar man ändå komma fram till att dubbdäck är bäst på vintern då de har bra grepp på is. Det är ofta is som orsakar de plötsliga och oväntade situationerna. Det är därför dubbdäck ofta känns tryggare att ha och det är därför jag valt dubbdäck hela tiden fram tills nu. Men börjar man väga in miljöfrågor, däckbuller med mera, ja då handlar det inte bara om greppet och friktionsdäcket vinner allt mer fördelar.

Denna gång har jag valt Nokian R2 dubbfritt friktionsdäck. Anledningen till detta val är:

Mer info om Nokian R2 hittar du direkt på Nokians hemsida

 

Exit mobile version