Site icon Bytabil.net

Att byta bil kräver ofta finansiering

Det är inte många som köper en ny bil med kontant betalning, i alla fall inte en nyare bil för över 100.000 kronor. I de flesta fall måste vi som vill äga en nyare bil hitta någon form av finansiering till bilköpet. Det är inget problem att hitta kreditgivare, de gör ständig reklam överallt. Ibland skickas det till och med hem brev med erbjudanden och lånelöften. Men hur ska man hitta rätt i denna djungel av låneerbjudanden?

Långt ifrån alla erbjudanden är bra. Många lån erbjuds till hög ränta. Att hitta bästa bilfinansiering och billån är inte helt lätt. Köper du av en etablerad bilhandlare så har de ofta relativt bra bilfinansiering att erbjuda. Men det finns alternativ även till bilhandlarens lån. Din egen bank har ofta bra erbjudanden.

Numera finns även andra låneerbjudanden, det finns webbsidor där du lämnar in din låneansökan som sedan förmedlar vidare denna till flera banker samtidigt. Dessa banker får då möjligheten att bjuda på ditt lån. Det som är bra med detta är att endast en kreditansökan görs och du sparar dessutom tid, sen kan du välja mellan erbjudanden om något av dem passar dig. Det finns också specifikt för billån: tryck här för att komma direkt till förmedling av billån

Exit mobile version