Site icon Bytabil.net

Åtgärd av Volkswagens dieselbilar utan försämrad prestanda

Volkswagens dieselskandal börjar närma sitt slut. Nu lanserar Volkswagen åtgärd för de dieselmotorer som har haft manipulerad mjukvara som gett högre utsläpp än tillåtet vid vanlig bilkörning. Åtgärden utlovas nu dessutom inte påverka bilens prestanda. Detta har också kontrollerats och konstaterats av den Tyska transportstyrelsen (KBA).

VD har bytts och stämningar hänger fortfarande i luften. Det viktigaste är dock i slutändan vilka åtgärder ska genomföras? Många bilägare har varit oroliga att deras bilar ska kallas in för modifiering av Volkswagen med resultat att bilens prestanda samt bränsleförbrukning ska försämras. Nu är åtgärden klar och Volkswagen utlovar inga försämringar för bilägarna. Först ut för kontroll var Volkswagen Amarok som har en dieselmotor på 2.0 liter (TDI). Denna har kontrollerats av KBA som också fastställt att bilens prestanda, bränsleförbrukning, ljudnivå och koldioxidutsläpp inte påverkats (Utöver att motorns utsläppsvärden nu ska uppfylla kraven).

I nästa steg införs denna åtgärd på 1,2-liters, 1,6-liters och 2,0 liters EA189 motorer i övriga bilar. Först kallas Amarok, därefter Passat. Åtgärdskampanjen pågår under 2016.

Åtgärden är kundvänlig och tar mindre än 45 minuter vilket kan kombineras vid ordinarie servicetillfälle. Kunden hålls skadelös för åtgärden.

Källa: Volkswagen

Exit mobile version