Site icon Bytabil.net

Årets bil 2018 – Här är de sju finalisterna

De sju finalisterna i den prestigefyllda tävlingen Årets bil 2018 har nu blivit utsedda. Juryn, bestående av 60 personer från 23 olika europeiska länder, fick från en lista med 37 bilmodeller rösta fram de sju finalisterna. Vinnaren i tävlingen presenteras den 5 mars 2018 i samband med bilsalongen i Genève, Schweiz.

Alfa Romeo Stelvio

Köregenskaperna i Stelvio har visserligen blivit hyllade av många kritiker, men det var få som hade väntat sig att bilen skulle ta sig hela vägen till final. Chansen för Stelvio att vinna hela tävlingen får dock anses som relativt liten.

Citroën C3 Aircross

Citroëns nya C3 Aircross är förvisso charmig SUV, men frågan är om den verkligen är tillräckligt nyskapande för att bli utsedd till årets bil.

Audi A8

Här har vi en riktigt stark kandidat till att vinna Årets bil 2018. Audi A8 är framtidens bil och karaktäriseras av innovation och modern teknik. Audi har inte haft en bil bland topp tre sedan 1998 och frågan är om det inte är den tyska biljättens tur i år.

BMW 5-serie

BMW har aldrig tidigare fått utmärkelsen Årets bil, vilket kan te sig märkligt. Senast BMW hade en modell bland de tre bästa var år 2014 då BMW i3 kammade hem andraplatsen. Att BMW 5-serien skulle gå final var dock väntat redan på förhand och bilen har definitivt en stor chans att gå hela vägen.

Volvo XC40

Bilen som vi självklart håller tummarna för! Volvo har under de senaste åren tagit fram ett par riktigt vassa modeller, samtidigt som man lyckats med sin marknadsföring. Zlatan Ibrahimovic, som för visso haft det tungt på plan under de senaste åren och har ett odds på över 120 att vinna skytteligan i Premier League (källa: https://www.redbet.com/sv/sports), blev frontfigur för den Volvo XC90 som tog hem andraplatsen i Årets bil 2016. XC40 är definitivt en stark kandidat att vinna tävlingen, vilket skulle bli Volvos första Årets bil-utmärkelse någonsin.

Seat Ibiza

Med tanke på att den spanska biltillverkaren Seat aldrig haft en modell bland topp tre i tävlingen ska det bli väldigt intressant att se hur långt man kan ta sig i år. Vissa trodde att Arona (som också var bland de 37 kandidaterna) skulle gå till final, men det blev alltså Ibiza som drog det längsta strået.

Kia Stinger

Den troligtvis största överraskningen bland finalisterna. Även om Stinger är en riktigt fin bil med grym körglädje var det få som trott att modellen skulle ta sig till final. Att Stinger vinner hela tävlingen är dock ytterst osannolikt.

Exit mobile version