Site icon Bytabil.net

Är Ford Premium?

Skulle du sälja bilen och köpa en Ford? speciellt om du idag kör Merca, BMW eller Audi?

I infomaterialet om lanseringen av Ford B-max skriver Ford ”ett kompakt multiaktivitetsfordon i premiumklassen” många vill tillhöra premiumklassen pga av den statuskänsla namnet ger. Men är Ford premium?

Vad är premium avseende bilar? För mig är det bilar som är dyrare än normalbilen samt välutrustade redan från start, materialen i bilen är av god kvalité, bilen är påkostad avseende komfort, ljudnivåer m.m. motorer är av senaste teknik vare sig det är bränsleförbrukning eller prestanda som är i fokus.

Vilka bilmärken är premium då? ja det råder nog olika åsikter om. Om vi koncentrerar oss avseende vardagsbilar och väljer bort Rolls Royce, Ferrari och liknande extrema lyxbilar så är följande premium för mig: Audi, Mercedes, BMW, Lexus, Volkswagen (avseende vissa modeller). Volvo då? Ja, Volvo har också tidigare varit delvis premium avseende vissa modeller och börjar komma dit nu på hela modellprogrammet. Speciellt efter att Volvo V40, C30 och V50 läggs ner. Kinesiska Geely som äger Volvo är nog väldigt mån om att ha Volvo i premiumklassen. I Kina vill man gärna visa sina framgångar i vilken bil man kör. Ju större lyxigare bil desto bättre, kombibilar är dock inte så intressanta i Kina utan det är stora sedaner som gäller. Ganska korkat egentligen avseende Kinas befolkningsmängd, det borde vara småbilar som gäller. Jag har varit i Shanghai och upplevt den hopplösa trafiken och undrar hur de tänker egentligen.

Tillbaka till Ford, priset på Fords nya modeller börjar stiga i alla fall. B-max gav ett bra första intryck på mig i alla fall. Men hur är det med resten utöver priset, är det premiumklass i Ford numera?

 

Exit mobile version