Site icon Bytabil.net

Aiways U5 – Ny elbil och nytt bilmärke i Sverige

Nya Aiways U5, en elbil från Kina

Aiways U5 är en helt ny bilmodell på Svenska marknaden och även bilmärket Aiways är nytt i Sverige. Bilmodellen Aiways U5 visas nu upp på elbilsmässan 2022. Länge har det pratats om att Kinesiska bilar ska komma till Sverige men först nu börjar det hända. Så, nu är Aiways U5 här, och vad innebär det?

Ayways U5 är en elbil med 63 kWh batteri som ger 40 mils räckvidd. Bilen har 204 hästkrafter och gör 0-100 km/h på 7,8 sekunder. Bilens pris är cirka 450 000 respektive 490 000 kronor. Bilen säljs i dessa två utföranden och redan grundmodellen har i princip allt du behöver, den dyrare versionen ger lite extra lyx i tillvaron med bland annat skinnsäten, öppningsbart panoramaglas-fönster och lite till.

Säkerhet finns det inte så mycket information om på Aiways hemsida utöver att bilen har autobromssystem både mot framförvarande bilar och fotgängare och cyklar i närmiljön. Men bilen är faktiskt krocktestad för Europa med resultat 3 av 5 stjärnor, här kan du ta del av resultatet för krocktest av Aiways U5

Aiways U5 är nog inte så billig som många hoppats på när bilen kommer från en Kinesisk biltillverkare. Men elbilar är dock dyra och tidigare bilmärken från Kina som funderat på att sälja bilar i Europa billigt har fått dra sig ur när de krocktestat bilarna med dåligt resultat samt insett att det krävs en relativt hög standard för att sälja nya bilar i Europa. Detta både avseende säkerhet och andra inslag, en bil är dyr och de som köper nya bilar lägger en del del tid på att välja bil från många personliga perspektiv. Aiways har i alla fall kommit förbi detta hinder och har börjat sälja bilar till Europa. Bilarna importeras av ett danskt företag som heter Andersen Motors A/S. Aiways har ett Europakontor och ett reservdelslager i Amsterdam som säkerställer tillgången till reservdelar för europeiska marknaden.

Aiways U5, elbil med Europeisk designkänsla.

Aiways U5 electric car
Exit mobile version