Site icon Bytabil.net

2014 är småbilarnas år

Bor du i stan? dags att testa nya småbilar! Just nu kommer nämligen den ena småbilen efter den andra. I en allt mer tätnande stadsmiljö så ligger dessa mer rätt i tiden än någonsin. Lågt inköpspris, låg bränsleförbrukning, låga försäkringskostnader, lägre förlust vid försäljning. Det finns bra fördelar med dessa bilar om man bara klarar att köra runt i smått format. Men du måste inte bo i stan för att testa en småbil förstås, dessutom kan de vara utmärkta som andrabilar för större hushåll.

Just nu så lanseras Hyundai i10 för beställning, och Renault annonserar ut att kommande nya Renault Twingo är på gång, likaså Peugeot som visar upp kommande Peugeot 108. För inte så länge sedan lanserades också Opel Adam som kan köpas idag. Troligen kommer samtliga bilar att säljas med 5 års garanti förutom Peugeot 3 år (Kontrollera alltid villkoren innan köp).

Nya Renault Twingo har tagits fram i samarbete med Daimler och delar plattform med kommande generationers Smart-bilar. Målet med nya Twingo var att ta fram en rymligare bil på en mindre plattform, omöjligt? Renault påstår i alla fall att de lyckats och att en del av detta beror på att man använder svansmotor, dvs motorn sitter längst bak i bilen. Det är som stadsbil Renault tänkt sig nya Twingo i första hand.

Renault Twingo 2014

Nya Peugeot 108 satsar på design i första hand. Peugeot brukar uppfattas som en lite roligare och snyggare bil jämte exempelvis Renault. Detta spinner Peugeot vidare på. Peugeot 108 kan köpas med olika klädslar, olika tyger i taket, tvåfärgad yttre lackering om mycket mer. Dessutom har man en 7″ multifunktions display som följer standarden för att spegla mobiltelefonen till bilens skärm. Du styr din mobiltelefon från bilens touchskärm helt enkelt. Är detta smidigt eller inte återstår att se, kan vara värt en test i alla fall!

Peugeot 108 2014
Exit mobile version