Site icon Bytabil.net

100% elbilar eller svenskt Kuba i framtiden?

Kommer vi acceptera elbilarna eller hålla kvar vid det gamla?

Just nu är elbilarna framtiden som målas upp tillsammans med kommande förbud mot nyförsäljning av allt annat än elbilar. Kommer vi att rätta in oss i ledet när vi ska byta bil framöver eller kämpa mot? Det finns kommentarer här på bloggen som visar att det finns en grupp som inte alls gillar elbilar och belyser alla praktiska problem kring allt från priser till laddning. Kuba har sedan länge levt i ett handelsblockerat samhälle vilket bidragit till att alla bilar på ön har bevarats år efter år och lappats om och om igen. Numera bidrar dessa bilar till ett historiskt samhälle. Kommer det bli lika i Sverige?

Kommer det finnas en större grupp bilägare i Sverige som väljer att hålla fast i klassiska bilar så länge det går oavsett om bilarna blir gamla. Kommer man välja att reparera och lappa bilarna trots att man skulle kunna byta dem till nyare elbilar?

Jag tror att det kommer bli så, lite som SAAB ägare som redan är där och håller fast i sina gamla trotjänare. Så länge det går att köpa bränsle och politikerna inte förbjuder klassiska bilar så tror jag att många kommer hålla fast vid dessa bilar längre än vi tror. Det är naturligtvis även en inställning till miljöfrågorna som kommer ha betydelse.

Hur tänker du själv? Priserna för elbilar börjar bli mer åtkomliga. Om det inte skulle handla om bilens inköpspris, skulle du då hellre köpa en elbil?

Kommer även den moderna bubblan att bli en gammal klassiker som ståtligt fortsätter att rulla vidare på vägarna om 100 år?

Exit mobile version