Just nu provkör jag Dacia Sandero Stepway. Den vanliga Sanderon är idag Sveriges billigaste bil att köpa ny. Stepway är en crossover utav den vanliga Sanderon. Vilket då borde göra Stepwayen till Sveriges näst billigaste bil?

dacia sandero 2013 (1)

Första intrycket är att Dacia än en gång ger väldigt mycket värde för pengarna. Det känns att man kommer upp en bit när man sitter i bilen. Man kliver upp i bilen istället för att sjunka ner. Dörrarna till baksätet är stora så insteget dit är också enkelt. Denna bil passar unga som gamla, unga för attityden och SUV-känslan, äldre för att den är praktisk att komma in och ut ur. Testbilen har 1,5l dCi motor som går riktigt bra. Vill man komma undan billigare så finns även 0,9l 90 hk bensinmotor, samma som i nya Renault Clio vilken var trevlig att köra. Med bensinmotorn går Stepway på ca: 115.000kr.

dacia sandero 2013 (2)

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Vi testkör normalt alla bilar i över 100 mil. Detta så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du sen får ta del av.

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Bilnytt

Honda CR-V världens mest sålda SUV!

Nu ännu bättre och komfortablare!

Många nyheter finns hos nya Honda CR-V