Testa först bilens köregenskaper med båda däcktyperna innan du satsar på en SUV med lågprofilsdäck. Ganska självklart egentligen, tjocka däck gör framfarten på ojämn väg betydligt bekvämare. Konsten är att hitta en balans som ger bra egenskaper för bilen. Har man dock inte för kraftig och sportig motor så är dessa lite kraftigare däcken bättre, speciellt för dagens Crossover/SUV:ar.

Jag har kört Chevrolet Trax med motor på 140 hk och med rejäla och relativt tjocka däck. Tillsammans med väl avvägd fjädring så funkar detta riktigt bra. Ja visst finns det tjockare däck än denna men ofta säljs dessa bilar även med tillvalsmöjligheten jätte fälgar och superlåga däck. Varför hacka tänder med lågprofildäck och låtsas att bilen är något annat än vad den är?

Chevrolet Trax 2013 (12)

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Vi testkör normalt alla bilar i över 100 mil. Detta så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du sen får ta del av.

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Bilnytt

Honda CR-V världens mest sålda SUV!

Nu ännu bättre och komfortablare!

Många nyheter finns hos nya Honda CR-V