För en tid sedan kom snön tillbaka helt oväntat! Det hade länge varit vårkänslor och snön var som bortglömd, men inte av Kung Bore som minsann gjorde sig påmind. Helt plötsligt föll snön ner i drivor. Jag såg folk på nyheterna som desperat åkte till verkstäderna för att få sina vinterdäck påmonterade igen. De hade inte väntat sig mer snö i år minsann! Men temperaturen var inte så låg och kort därefter så var snön borta igen.

Byta Bil-Nokian R2

Själv har jag i år testat dubbfria friktionsdäck av typen Nokian Hakkapeliitta R2 på min bil, och jag har inte bytt däck ännu. Jag väntar längre även om det är frestande. Det är nu som dubbfria friktionsdäck har några av sina fördelar. De bullrar inte som dubbdäcken ofta gör så det är inte störande att köra med dem. Du får inte böter om du inte hinner ta bort dem innan 15:e april. Nu gillar jag mina Nokian R2 extra mycket, jag kan ta det lugnt helt enkelt! Men inte för lugnt för dubbfria vinterdäck får avsevärt längre bromssträckor när det är varmt ute.

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Bilnytt

Visad idag: Kia Stonic!

Snygg, modern och ungdomlig!

Bytabil.net på premiärvisning:

Kia Stonic är hetaste modesuv:en

just nu som ska locka nya köpare!

Mer info kommer