Ja, äntligen är Renault på väg åt rätt håll då de inför kemkedja på flera motorer!

När jag var hos bilhandlaren senast passade jag på att gå förbi Renault försäljaren. Jag frågade honom om hur det var med kamrem på Renaults bilar nuförtiden. Vissa har det och vissa har det inte sa han, det beror på vilken motor. Jaha, sa jag. Jo för det brukar ju vara lite krångel med detta sa jag. Inte alls sa försäljaren och ansåg att Renaults bilar inte var värre än alla andra bilar. (Men det är ju inte riktigt sant för Renault har haft extra dyra kamremsbyten på vissa modeller samt att intervallen har varit relativt täta för byte, ofta 4 eller 5 år. Visst finns det bilmärken med lika täta intervaller, exempelvis Peugeot. Fast det är inte bara åren som är viktiga det är också milen. En del tillverkar har längre tidsintervall men kortare milintervall så tänk på hur du kör bilen innan du bestämmer dig.)

Nåväl, vilka har kamkedja numera då frågade jag försäljaren?

Det är nya 1.6l dieseln samt 1.2l bensinmotorn upplös försäljaren mig. Tack för informationen, avslutade jag.

Vi får hoppas att Renault går över helt till kamkedjor för Renault har numera bra garantier, bra rostskydd och bra krockkskydd. Så kvaravarande tyngder för Renault har varit kamremsbytena och kundnöjdheten/kvalitén. Kvalitén täcker de numera delvis via den 5-åriga garantin, även om man helst vill slippa verkstaden helt. Men Renault är nu på väg åt helt rätt håll, väljer man en bil med kamkedja så kan man göra ett bra köp om priset blir rätt.

Jag har tidigare funderat på att byta bil till Renault då de haft flera attraktiva modeller som passat oss för stunden, men dragit mig avseende vissa delar så som exempelvis kamremsbytena. Så jag ser det mycket positivt att de nu har två motorer med kamkedja. Bra Renault! Min rekommendation är: Byt bil till en Renault med kamkedja!

Källor om äldre Renault och kamremsbyten/intervaller:
Teknikens värld
Vi bilägare

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Bilnytt

Nya Duster är här och vi har testat den!

Sveriges populäraste budget-SUV provkörd på väg och offroad