Dragkrok till bra pris och hög kvalité

Behöver du en bra dragkrok till din bil? Det är inte krångligt och kan enkelt beställas online till de vanligaste bilarna på marknaden. Besiktningsreglerna har dessutom förenklats idag vid eftermontering av ny dragkrok så man slipper besiktiga bilen i samband med montering.

Denna artikel är ett informationssamarbete med Dragkrok365.se

Webbshoppen Dragkrok365.se erbjuder bilägare en ny dragkrok med hög kvalité för eftermontering till de flesta bilar på marknaden. Dragkrokarna tillverkas av Umbra Rimorchi i Italien och skickas direkt från fabriken till dig efter lagd beställning vilket normalt tar 3-4 arbetsdagar. Ett av de främsta kännetecknen på dragkrokar från Umbra är att de har mycket bra passform. Det finns andra billiga dragkrokar på marknaden men där många haft problem med dålig passform vilket riskerar att göra monteringen krånglig. Även ytbehandlingen får extra god omsorg hos Umbra för bästa tålighet mot rost. Fri frakt vid beställning samt livstids garanti.

Typ av dragkrok

Det finns tre varianter av krokar hos Dragkrok365.se. Fast, horisontellt avtagbar och vertikalt avtagbar.

Fast dragkrok

Detta är det billigaste valet. En fast dragkrok är ett bekvämt val om du är hantverkare och/eller kör släp ofta.

Avtagbara dragkrokar

De flesta bilägare tycker inte att dragkrok är det snyggaste tillbehöret på sin bil och väljer därmed en avtagbar dragkrok. Det är också en bra att inte ha dragkrok på bilen om man skulle bli påkörd bakifrån. Underhåll som krävs är att ta bort kroken efter användning. Låter man den sitta monterad längre perioder så rostar den så småningom fast. Den noggranne väljer att smörja en eller två gånger per år.

Horisontell krok: Kroken monteras och demonteras rak in mot bilens baksida. Lätt och bekvämt. Passar äldre personer, de som ogillar att gå ner på knäna eller de som saknar någorlunda styrka i händer/armar.

Vertikal krok: Kroken monteras och demonteras vertikalt underifrån bilen. Man hakar fast kroken undertill vid bilens bakkant och för sedan kroken uppåt i vertikal riktning till den klickar i.  Fördelen med denna är att munstycket blir osynligt och man kan tro att bilen inte har dragkrok.

Montering

I stort sett alla nyare bilar är förberedda för eftermontering av dragkrok genom att det det finns förborrade hål. Har du lite känsla för bilmeckande så är det inte så svårt att montera en dragkrok från dragkrok365.se själv. Vill du ha hjälp med monteringen så är de flesta bilverkstäder vana vid att montera dragkrokar. Det finns även flertalet föreslagna bilverkstäder på hemsidan som är rekommenderade att nyttja för monteringen av dragkrokarna från dragkrok365.se. När dragkroken väl är på plats så behöver du inte besiktiga bilen direkt. Det enda du behöver tänka på är att behålla installationsmanualen och ta med den till näsa gång bilen ska in på ordinarie besiktning. Då görs en kontroll av den installerade dragkroken.

Elsystem

Det är viktigt att välja rätt kablage och elsystem till din nya dragkrok. Läs på noggrant innan beställning

Det finns lite fakta som är värt att känna till avseende elinstallation för dragkrokar. Det finns 7 poliga kontaktsystem och 13 poliga. 7 poliga system är gammal teknik används tillsammans med äldre släp.  Nya släp som säljs idag har 13 polig anslutningskontakt. Den 7 poliga anslutningskontakten är är standard och ingår i priserna vid köp hos dragkrok365.se. Du kan uppgradera denna med ett 7-polige elsystem som även klarar av att koppla bort PDC (Backsensor) per automatik. En svaghet hos det äldre systemet är att den 7-poliga kontakten lättare börjar glappa med tiden

Rekommendation: Beställ som tillval det 13 poliga elsystemet som är den senaste tekniken. Det 13 poliga elsystemet finns både i universal version samt modellanpassad. Beställer du 13 polig kontakt så medföljer det alltid en adapter till 7 poligt så att du som kund aldrig skall riskera att ej kunna dra ett visst släp pga. dess kontakt.
Modellanpassade elsystem finns för dig som vill ha en installation så nära orginal som möjligt och som inte vill riskera bilens nybilsgaranti vad gäller det elektriska. Kolla gärna upp priset då de modellanpassade elsystemen hos dragkrok365.se där de ofta säljs 20-40% billigare än hos andra leverantörer.

Mer nyttig information om elsystem och dragkrokar finns att läsa hos dragkrok365.se

Om tillverkaren

Umbra Rimorchi är ett familjeägt företag som tillverkat dragkrokar i 50 år. Materialet levereras i tålig förpackning som är gjort för att tåla frakthantering med bästa möjliga förutsättningar.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.