Provsuttit:
Kia Soul är en mycket intressant liten stadsbil tycker jag. Den har en hel del Jeep design och man sitter lite högre i bilen. Förarplatsen känns helt OK. Baksätena är också helt OK även för vuxna, tack vare den högre takhöjden bak. Det som har fått stå tillbaka en hel del är lastutrymmet bak. Lastutrymmet är mycket begränsat, men man får plats med en del matkassar och liknande i alla fall.

Jag tycker Kia lyckats att få till en riktig bra design i bilen och den som vill ha en mindre stadsbil som kan ta mindre parkeringsluckor på gatan rekommenderas att ta en titt på denna modell som kan vara ett intressant val att byta bil till.

Motorvalet är begränsat till 1,6l diesel. Jag rekommenderar definitivt tilläggspaketet komfort som utöver en rad “lyxfunktioner” och design-saker har justerbar ratt, hög/sänkbart förarsäte och ACC. Prisbilen är ganska attraktiv: 165.000 – 175.000:- ungefär. Kias 7 åriga garanti ökar intresset tycker jag. Skulle jag vilja ha en ny och mindre bil så skulle jag helt klart ta mig en provkörningstur i denna!

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra till lättläst information kring köp och ägande av bilar

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej