Suddig mobil-bild från vårt kvarter tagen idag

Nu är det rejält med snö i stan. Snön ligger i drivor överallt. Ju mindre gatorna är ju mer problem blir det. När plogbilen åkt fram så blir parkerade bilar instängda med höga snövallar. Parkeringsplatserna är också rejält moddiga med lös snö. Idag kör jag Volvo V70 II med framhjulsdrift.

Ska man byta bil till 4-hjulsdriven då? Ja, såna här vinterdagar i stan önskar jag faktiskt att jag hade en 4-hjulsdriven bil med hög markfri gång. Men ofta klarar man sig ändå på något sätt.

Volvo V70 II 2.0F som stadsvinterbil med framhjulsdrift:

Fördelar:
Den är stor och tung framtill, det är mycket vikt på framhjulen. Detta tillsammans med dubbdäck har gjort att jag hittills aldrig kört fast i snömoddiga parkeringar med vallar. Jo, visst jag har en spade i bilen som jag använder för att skyffla bort lite av snövallen om en plogbil kört förbi. Men Volvon klarar sig riktigt bra tycker jag. Frågan är hur dubbfria däck klarar sig dessa dagar, det vet jag inte för jag har inte provat.

Nackdelar:
Volvo V70 är stor, lång och bred. Det är svårt att hitta parkeringsplats när man behöver rejäla marginaler för att komma in och ut från p-platserna.

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Bilnytt

Visad idag: Kia Stonic!

Snygg, modern och ungdomlig!

Bytabil.net på premiärvisning:

Kia Stonic är hetaste modesuv:en

just nu som ska locka nya köpare!

Mer info kommer