Ja det verkar inte bättre än så att GM nu bestämt sig för att sluta sälja Chevrolet bilar i europa, eller de flesta bilmodellerna i alla fall. Corvette ska fortfarande säljas. Det är de så kallade Daewoo bilarna som slutas säljas, exempel: Cruze, Malibu, Trax. Fokus ska läggas på varumärket Opel istället.

Gör de rätt kan man då undra. Chevrolet är ett starkt varumärke för mig. Men kanske främst avseende de så kallade “Muskelbilarna” lite större och motorstarkare bilar med Amerika känsla.

Jag själv hade nog önskat att de möjligen la ner Opelvarianterna i Chevrolet kostym, men för att istället satsa på en något mindre bil fast fortfarande i Amerika känsla som komplement till Corvette och Camaro.

Hur som helst så är planen att Chevrolet personbilar är borta i slutet av 2015. GM kommer fortfarande att ta väl hand om de som köpt sina bilar i Europa.

Slutas säljas 2015

Slutas säljas i Europa 2015

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra till lättläst information kring köp och ägande av bilar

En kommentar

  1. Björn Sennbrink

    Inavel (badge engineering) fungerar inte så bra i Europa? En amerikanare kan du alltid manipulera till att tro att de köper ett unikt märke, här ser vi ingen skillnad på Chevrolet och Opel. När vi har unika märken så kör amerikanarna med märken som i själva verket mer är som våra utrustningspaket. En Chevrolet är en GMC är en Cadillac osv, med små utseendemässiga skillnader bara, men som marknadsförs som egna märken. Se: http://bjornsennbrink.se/jeep-ar-fiat-dodge-ar-alfa-romeo-italiensk-amerikansk-badge-engineering/

    Svara

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej