Temat: Billig begagnad bil för pendling till och från jobbet för min gamla arbetskollega Andreas fortsätter:

Att hitta tips på bränslesnåla bilar upp till 15.000kr är ganska lätt. Men de flesta har bra många mil på mätaren förstås.

[Följande text ska läsas med lite humor]
Det unika med Suzuki Alto är att det är en “farlig” bil som passar en “farlig” person. Vad som menas med detta nu? Jo, när denna modell kom så vill jag minnas att den klassades som Sveriges farligaste nybil. Detta på grund av dåligt krockskydd. Så det krävs lite mod att byta bil till Alto.

Bara att sätta sig i bilen förstärker ens image som “farlig” person direkt. Man kan nästan se hur tatueringarna börjar träda fram på armarna när man tar tag i ratten. Jag har själv uppvisat stort mod och åkt med i en Alto en gång, det gick bra den gången och jag kunde pusta ut rejält efter en skräckfylld resa.

Jag har redan en arbetskollega som kör Suzuki Alto och han intygar att den verkligen drar lite bränsle. En extra kul detalj kring min kollegas bil är att han en gång blev påkörd på en parkeringsplats. Det blev en ganska stor plåt buckla ovanför bakre hjulhuset. Föraren i andra fordonet kommer ut och beklagar skadan. Varav min kollega säger “Ah, det gör inget. Jag ska snart skrota den ändå”. Han struntade i skadan alltså, och har säkert kört vidare med bilen i ett år sedan dess.

Bilen på bilden annonserades för 5900kr och hade gått drygt 10.000mil, årsmodell 2000.

Så är du en “farlig” person som inte är rädd av dig och vill köra billigt och bränslesnålt, byt bil till Alto.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Vi testkör normalt alla bilar i över 100 mil. Detta så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du sen får ta del av.

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Bilnytt

Honda CR-V världens mest sålda SUV!

Nu ännu bättre och komfortablare!

Många nyheter finns hos nya Honda CR-V