Vilken bil har det sämsta rostskyddet? Av bilar kontrollerade 2012 och 2013 så är det bara en bil som fått lägst rostbetyg 1 av 5. Det är Toyota Aygo. Toyota Aygo är samma bil som Citroén C1 och Peugeot 107, alla bilar tillverkas i samma fabrik och endast mindre detaljer skiljer dem åt. Så räkna med att samtliga av dessa bilar har ett dåligt rostskydd. Toyota är för övriga den som ligger dåligt till i rosttesterna tillsammans med Honda, Suzuki, Mitsubishi och Citroén.

Källa: ViBilägare nr 7 2013, köp tidningen för att läsa vilka bilmodeller som fått bra och dåligt rostbetyg mellan 2005 och 2013.

Dåligt rostskydd är inte bra i Svenskt klimat, speciellt inte i storstäderna där vi saltar mycket på vägarna. Flera biltillverkare har prioriterat bort rostskyddet som faktiskt i vissa fall har försämrats på nyare bilmodeller. Med det finns även ljuspunkter, mellan 2005 och 2008 så fick ännu flera bilmodeller bottenbetyget 1 av 5 jämfört med mellan 2009 och 2013.

Vad innebär rostskyddsbetyg 1 då? Jo att bilen knappast klarar en vinter med Svenska saltindränkta vägar utan rostangrepp. Det är inte bra.

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Bilnytt

Visad idag: Kia Stonic!

Snygg, modern och ungdomlig!

Bytabil.net på premiärvisning:

Kia Stonic är hetaste modesuv:en

just nu som ska locka nya köpare!

Mer info kommer