Välja bästa cabriolet till sommaren – Köpa cab i Sverige

Vem vill inte ha en sommarcab? Vilken är den bästa cabriolet-bilen att köpa? Vad ska man tänka på när man köper en cabriolet? Är det någon mening att ha en cabriolet i Sverige? Hur många dagar kan man köra en cabriolet i Sverige? Det finns många detaljer och frågor när det gäller att köpa och äga en cabriolet i Sverige, för hur många gånger har inte man hört att “en cabriolet är meningslöst att ha i Sverige då man bara har glädje av den några få dagar per år”?

Man kan visst köra cabriolet i Sverige, och dessutom många av årets dagar om man har rätt bil! Vill man sälja bilar så är det bara att anpassa sig till kundernas krav och möta folks efterfrågan vilket flera biltillverkare tagit till sig. Värme och vindavvisning är två viktiga faktorer, ju bättre dessa fungerar desto fler dagar om året kan man köra nedcabbat i Sverige.

Vindavvisning: Ju mer vindstilla det är i bilen desto bättre är det, speciellt när det är svalat ute. Een vindavvisare placerad direkt bakom framstolarna är ett måste om det ska bli riktigt vindstilla i bilen. De flesta nya cabbarna har detta, som standard eller tillval. Är det tillval så köp det! Vindavvisaren är en nätvägg som placeras bakom framstolarna och når straxt ovanför huvudhöjd. Detta gör att det blir mindre turbulens i bilen och vinden passerar bättre över och förbi bilen. För bästa effekt så kan man även köra med sidorutorna uppe. Detta ger förvisso mindre öppen känsla men du kan köra i lägre temperatur och det dämpar dessutom vägbullret på motorvägen som kan bli väldigt högt. Det är svårt att få fungerande vindavisning för större bilar och räkna med att nedcabbat åker man främst med upp till två personer, tvåsitsiga cabrioletbilar har därför bästa förutsättningarna.

Värme: Lär dig använda värmereglagen, och ös på! Vi bor i Sverige och tropikhetta råder inte ofta. Rikta luftutblåsen på händer och kropp och ha kraftig värme på. Kombinera detta med stolsvärmen, japp även på sommarn! Du kommer också få reglera värmen beroende på hastighet, ju högre fart desto mer värme. Det är när du får kläm på detta och i kombination med bra vindavvisning som du inser att det går att köra nedcabbat i Sverige i temperaturer ned mot 10 grader.

Skydda nacken: Köp en snygg scarf och ha i bilen, även till dina medpassagerare. Även om du har bra vindavvisning så blir det lite dragit bakom nacken. Undvik nackspärr och ha en scarf. Mercedes har dessutom i vissa bilar möjlighet att få Airscarf. Airscarf systemet har Varmluftsutblås i nackstöden som riktas direkt mot din nacke och kan ställas i 3 nivåer.

Automatiskt fällbart tak: Att smidigt kunna fälla upp och ned taket är bekvämt, nyare cabrioletbilar har automatisk fällning av tak. Ju snabbare, desto bättre. Hos flera bilar måste du stå stilla vid manövern. Några bilar kan fälla taket i farteb, oftast bara i långsam hastighet men senaste Volkswagen Beetle funkar i upp till 50 km/h och Mercedes har vissa bilar som funkar i upp till 60 km/h. Det är helt fantastiskt att kunna fälla bilen under bilfärden mitt i stadstrafiken utan att stanna till.

Regn: Har du råkat ut för ett plötsligt hällregn på motorvägen? Och skrattat när någon stackare men öppet tak kommer farande och har 5 kilometer kvar till nästa avfart. Nästa gång, gör inte det! Har cabben bra vindavvisning så blir det knappt blött i bilen alls vid körning i hög hastighet, regnet trycks förbi över bilen. Du hinner åka till nästa avfart för att fälla ned taket utan att bli genomblöt, endast några droppar brukar komma på kläderna.

Buller i bilen: Många säger att en cabriolet är mycket bullrigare, det finns viss sanning i detta. De flesta nya bilarna är det ingen större skillnad i. Den nya modernare cabbarna har mjukt innertak som alla andra bilar och tygtaket isolerar inte sämre än plåttak. Delningsmekaniken hos öppningsbara tak ger mera springor som kan släppa igenom något mer ljud, men ofta knappt märkbart och det är framför allt inte ett argument för att inte köpa en cab.

Åka många i öppen bil: Åka fler än två i öppen bil är svårt, speciellt i Sverige. Detta kräver extremt bra vindavvisning över hela bilen vilket de flesta inte har, eller så måste det bara extremt varmt ute och hastigheten inte för hög. Mercedes har några större cabbar som har bra vindavvisning som sitter bakom baksätet och även extra vindavvisare som fälls ut ovanför framrutan. Med sidorutorna uppfällda så fungerar detta imponerande bra men hos de flesta bilar så får man ha stängt tak när man åker fler än två i bilen, det blir ofta för blåsigt och kallt i baksätet.

Praktiskt nyttjande: Fällbart tak tar plats. En cabriolet har i de flesta fall jättelitet lastutrymme och bara plats för två i baksätet, i de fall det finns något baksäte. Mercedes har bilar som har ett fällbart skydd i lastutrymmet, nedfällt så är lastutrymmet mindre och taket kan fällas ned. Med skyddet uppfällt så är lastutrymmet större men bilen måste köras med uppfällt tak. En cabriolet blir aldrig en familjebil, inte heller en laståsna till landstället.

Den rätta känslan: När du väljer cabriolet så är känslan viktig, bilen ska kännas rätt för dig.
Här är några exempel på nyare cabriolet bilar att köpa:

Mercedes E-klass cabriolet, lyxig, komfortabel och bra för upp till fyra personer. Styrkor: En glidarbil med bästa komfort. Svagheter. Dyr att köpa. Läs vår test här

Volkswagen Beetle, charmig design och ligger bra i pris. Snabb takfällning och upp till fyra kan åka i bilen. Styrkor: Designen, priset, takfällningen. Svagheter: Egentligen inga, men Volkswagen har haft en del problem med kamkedjorna hos flertalet motorer som även sitter i senaste generationen av Beetle. En cabriolet vårdas ofta väl och hålls i liv länge, frågan är bara om dessa motorer gör det också. Måste servas väl och i mycket god tid innan serviceintervallet går ut. Läs vår test av VW Beetle Cab Dune här, vi har även testat Volkswagen Beetle Cabriolet GT som du kan läsa om här

Mercedes C-klass cabriolet. Mycket lik E-klass, bästa komfort men dyr att köpa. Läs vår test av C43 Cabriolet här

Mini cabriolet, liten bil med charmig design och den rätta känslan! Toppencab där fyra kan åka med, men i baksätet är det mycket trångt och blåsigt om taket är nedfällt. Körkänslan är riktigt bra. Styrkor: Rolig att köra, bra komfort i framstolar och retrodesignen, Svagheter: Inga större, men lastutrymmet är knappt större än en brevlåda. Läs vår test av Mini cabriolet här

BMW-2-serie cabriolet. Körglädjen är super hos denna bil och den känns inte för stor och vräkig. Det finns baksätet men det är trångt och med öppet tak så blir det blåsigt. Läs mer om BMW 2-serie cab här

Mazda MX-5, den mest klassiska cabben som finns! Hyllad för sin körkänsla och vi håller med. Den ligger bra på vägen och är rolig att köra. Ljudet från avgassystemet är sportigt utan att det blir för mycket. Den senaste modellen finns med klassiskt tygtak och i RF-version som på bilden nedan, då är det plåttak som fälls automatiskt men fortfarande så är bakrutan kvar. Så kallad Targa-variant. Det finns ett stort lastutrymmet, i cabrioletmått alltså men i kupén kan knappt mer än en tandborste förvaras. Bilen är relativt billig och du kan gott välja en motorsvagare version, prestanda är inte det viktiga. Styrkor: Körglädje och priset, Svagheter: Trång och enkel inredning. Läs vår test här.

En tvåsitsig Merca-cab är något av de bästa du kan ha. Känslan och komforten är bäst. En cabriolet är trots allt bäst för två personer och varför då ha plats för fler? Utbudet från Mercedes är stort och dessa har funnits länge. Du kan hitta billiga begagnade, och svindyra nya. Allt beroende på vilken modell och vilken motor. Kom ihåg att motorprestanda inte är det viktigaste hos en cabriolet och Mercedes har ändå ingen bil som inte klarar av omkörning på landsväg. Styrkor: Körkänsla, komfort, exklusiv känsla. Svaghet: Priset. Läs mer om SLC 300 här

Nedan, en lyxig och vräkig 2-sitsig Merca cab, SL500. Kanske den optimala cabben? extremt dyr att köpa. Det är en toppenbil kan vi intyga och prislappen därefter, läs vår test av Mercedes SL-500 här

Summerat:

En cabriolet blir aldrig en praktiskt bil. Viktigaste egenskaperna är komfort, körkänsla och att den tilltalar dig designmässigt. Med bra värme och vindavvisning kan en cab köras i temperatur från 10 grader och uppåt i Sverige, om bilägaren har den rätta viljan. En cabriolet är funkar bäst för två vid nedcabbad körning. Baksätet är trångt hos de cabbar som väl har något. Prestanda kommer längre ned på prioritetslistan och komfort går före motor. Automatisk takfällning ökar smidigheten och spontant användande, extra bra om taket kan fällas när du kör. Automatväxel ökar komforten och speciellt glidarkänslan vid nedcabbad stadskörning. Var inte orolig för regn, du hinner till avfarten utan att bli skyblöt!

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.